Oldalak

Adománybolt

2009. július 22., szerda

TÚRÓS PITE

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg túró, 8 dkg cukor, 5 ek. olvasztott margarin, 5 ek tej, fél sütőpor,
Tetejére: 40 dkg gyümölcs, 4 tojás, 2,5 dl tejszín, 5 ek porcukor, 1 vaníliás cukor, mandula forgács.
A hozzávalókból robotgéppel sima tésztát készítünk. Egy tortaformába simítjuk, permet készítünk neki, és kirakjuk a gyümölccsel. A tojást a tejszínnel felverjük, cukrozzuk, és a tésztára öntjük. Megszórjuk mandulával. 40 percig sütjük Ha nincs otthon tejszín helyettesíthetjük tejföl és tej keverékével. Így is finom lett.

TÚRÓS-MEGGYES PITE

Hozzávalók: Tészta: 400 g liszt, 150 g puha vaj, 200 g cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 tojás.
Túrókrém: 500 g cukor, 1 tojás, 1 cs vaníliás pudingpor, 150 g cukor, ½ citrom leve, 720 ml meggybefőtt, 2 cs piros torta öntet
A tésztából gyümölcstortalapot sütünk. 15 perc alatt. A krémet összekeverjük és rásimítjuk a tésztára, majd lehűtjük. Lecsepegtetjük a befőttet, rátesszük a sütire és levéből zselét, készítünk majd ezt is a sütire simítjuk.

2009. július 19., vasárnap

Pite cukkinivel és feta sajttal

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj 2-3 ek hideg víz, só.
A töltelékhez: 1 cukkini, só, bors szerecsendió, 2 gerezd fokhagyma, 3 tojás, 3 dl tejföl, 10 reszelt sajt, 5 dkg feta sajt
A tésztát a hozzávalókkal összegyúrjuk és kb. fél órára hűtőbe tesszük.
A cukkinit lereszeljük és besózzuk. a tojást a tejfölt, kinyomott fokhagymát, és a fűszereket habverővel összekeverjük.
A tésztát kinyújtjuk és egy lapos kerek torta formába vagy pite sütőbe simítjuk. Rátesszük a kinyomkodott cukkinit, meglocsoljuk a tejfölös tojással, megszórjuk reszelt sajttal és a tetejére morzsoljuk a feta sajtot. Előmelegített sütőben addig sütjük amíg a teteje megpirul.

Barackos szelet

Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 25 dkg cukor, 5 dkg margarin, 1 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 50 dkg sárgabarack, reszelt citromhéj, késhegynyi szódabikarbóna, csipetnyi só, a tepsi kikenéséhez margarin.
A tojást habosra keverjük a cukorral, a szódabikarbónával, csipetnyi sóval, és a puha zsiradékkal. Hozzáadjuk a tejet, a tejfölt, a reszelt citromhéját, végül beleszitáljuk a lisztet. A tésztát margarinnal kikent tepsibe öntjük. Tetejét kirakjuk a kimagozott, félbevágott barackkal. Előmelegített sütőbe tesszük, 5 percig 200 fokon sütjük, majd a tüzet 150 fokra mérsékelve, tűpróbáig sütjük.

BARACKLEPÉNY

20 dkg cukrot 15 dkg vajjal 3 tojás sárgájával habosra keverünk, azután hozzáadunk 18 dkg liszttel elkevert 1 cs. sütőport és 3 tojás habját. Vajazott tepsibe tesszük és a tetejére 1 kg meghámozott félbevágott sárga- vagy őszibarackot, teszünk és 12 dkg cukorral, megszórjuk. Közepes tűznél sütjük

2009. július 14., kedd

Sárgabarackos süti

4 tojás, 2 tejföl, 30 dkg liszt, 30 dkg cukor, 1 sütőpor, só. Mindezt összekeverni, margarinozott, lisztezett, tepsibe önteni, sárgabarackot felezve a tetejére rakni.
Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 30 percig sütni!
Ezt a mennyiséget én 30 x 22 cm-es tepsiben sütöttem.