Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 25 dkg cukor, 5 dkg margarin, 1 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 50 dkg sárgabarack, reszelt citromhéj, késhegynyi szódabikarbóna, csipetnyi só, a tepsi kikenéséhez margarin.
A tojást habosra keverjük a cukorral, a szódabikarbónával, csipetnyi sóval, és a puha zsiradékkal. Hozzáadjuk a tejet, a tejfölt, a reszelt citromhéját, végül beleszitáljuk a lisztet. A tésztát margarinnal kikent tepsibe öntjük. Tetejét kirakjuk a kimagozott, félbevágott barackkal. Előmelegített sütőbe tesszük, 5 percig 200 fokon sütjük, majd a tüzet 150 fokra mérsékelve, tűpróbáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése