Két csirkemellleket egy kevés kókuszzsíron, vagy olajon megpiritunk, majd fedő alatt puhára főzünk. 2 ek mézet felforrósítunk, és bele tesszünk 2 diónyi mustárt. Hozzákeverjük a húsokat és összeforraljuk a szósszal, fehérborssal, sóval fűszerezzük. Egy pohár tejfölt egy kevés zabliszttel kikeverünk, és a kész szószhoz adjuk. Egyet rottyantunk rajta és kész is.
Nagyon gyors és finom étel. Rizzsel vagy tésztával tálalhatjuk, de mi most csak salátát ettünk hozzá.
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
2011. november 27., vasárnap
2011. november 20., vasárnap
Fehércsokis diótorta (mogyorós, vagy mandulás)
A receptet itt találjátok: Mama diótortája
A krém 200 g fehér csokival készült (sok helyen kerestük a jó minőségű fehér csokit, az Aldiban lehet kapni), a receptben leírtaknál kevesebb csak 14-15 dkg vajat vagy rámát tettem bele.
A krémhez valókat a fehér csokival összefőztem és amint kicsit kihűlt akkor kevertem bele a vajat és habverővel krémesítettem, majd betettem a hűtőbe egy kis időre. Amikor kenhető állagú lett, akkor raktam csak a tortára.
Darált mogyoróval készítettem, mert sajnos a dióra allergiás vagyok. (darált mandulával is finom)
Krisztiánnak a szülinapjára hagyományos csokis krémes tortát(mandulásat) készítettem, Alexnek mivel kedvence a fehér csoki, ilyet (mogyorósat).
A krém 200 g fehér csokival készült (sok helyen kerestük a jó minőségű fehér csokit, az Aldiban lehet kapni), a receptben leírtaknál kevesebb csak 14-15 dkg vajat vagy rámát tettem bele.
A krémhez valókat a fehér csokival összefőztem és amint kicsit kihűlt akkor kevertem bele a vajat és habverővel krémesítettem, majd betettem a hűtőbe egy kis időre. Amikor kenhető állagú lett, akkor raktam csak a tortára.
Darált mogyoróval készítettem, mert sajnos a dióra allergiás vagyok. (darált mandulával is finom)
Krisztiánnak a szülinapjára hagyományos csokis krémes tortát(mandulásat) készítettem, Alexnek mivel kedvence a fehér csoki, ilyet (mogyorósat).
2011. november 9., szerda
Kakaós vagy mogyorókrémes csiga másképp
75 dkg finom liszt, 2 cs por élesztő, 5 tojás sárgája, 20 dkg margarin (14 dkg kókusz zsír), 10 dkg cukor, tej.
Töltelék: mogyoró krém,
kakaó+cukor
vaj +cukor+ vaníliás cukor
Kelt tésztát készítünk, annyi tejjel hogy egy rugalmas tésztát kapjunk, robot géppel egyszerűbb!
A tésztát kétszeresére kelesztjük, majd tégla lapokat nyújtunk belőle. Megkenjük mogyoró krémmel (kakaóval és cukorral- vajjal és cukorral) és feltekerjük, ujjnyi vastag darabokat vágunk belőle és szilikonos tepsibe helyezzük, 170 fokos sütőben megsütjük.
Amikor már majdnem kész kivesszük a sütőből és meleg cukros tejjel meglocsoljuk és még pár percre visszatesszük pirulni. Ettöl az alján egy cukros tejes réteg lett, ami egy kicsit meg is pirult.
Ebből 3 tepsi kakaós csiga lett, nagyon hamar el is fogyott
Töltelék: mogyoró krém,
kakaó+cukor
vaj +cukor+ vaníliás cukor
Kelt tésztát készítünk, annyi tejjel hogy egy rugalmas tésztát kapjunk, robot géppel egyszerűbb!
A tésztát kétszeresére kelesztjük, majd tégla lapokat nyújtunk belőle. Megkenjük mogyoró krémmel (kakaóval és cukorral- vajjal és cukorral) és feltekerjük, ujjnyi vastag darabokat vágunk belőle és szilikonos tepsibe helyezzük, 170 fokos sütőben megsütjük.
Amikor már majdnem kész kivesszük a sütőből és meleg cukros tejjel meglocsoljuk és még pár percre visszatesszük pirulni. Ettöl az alján egy cukros tejes réteg lett, ami egy kicsit meg is pirult.
Ebből 3 tepsi kakaós csiga lett, nagyon hamar el is fogyott
Vadasszerű szósz tésztához( szénhidrát napra)
Fogunk egy sütőzacskót telepakoljuk a következökkel:
A zöldségek: sárga- és fehérrépa, karalábé, hagyma, fokhagyma, pici zeller, kelkáposzta.
A fűszerek: babaérlevél, egész bors, só,
Az igazi vadasnál természetesen marhahús jönnne bele, de ebben az esetben én pulykából csináltam, tehát bele teszünk pár szelet pulykamellet. A zacskót becsukjuk és készre sütjük.
Amikor megsült, akkor kivesszük a zöldségeket. Összeteurmixoljuk mustárral, pici cukorral ízesitjük.
Ezt tesszük a tésztára.
A gyerekeknek készült változatban a szószba teszünk tejfölt, és a hússal együtt tálaljuk.
Természetesen zsemlegombóccal a legfinomabb.
A zöldségek: sárga- és fehérrépa, karalábé, hagyma, fokhagyma, pici zeller, kelkáposzta.
A fűszerek: babaérlevél, egész bors, só,
Az igazi vadasnál természetesen marhahús jönnne bele, de ebben az esetben én pulykából csináltam, tehát bele teszünk pár szelet pulykamellet. A zacskót becsukjuk és készre sütjük.
Amikor megsült, akkor kivesszük a zöldségeket. Összeteurmixoljuk mustárral, pici cukorral ízesitjük.
Ezt tesszük a tésztára.
A gyerekeknek készült változatban a szószba teszünk tejfölt, és a hússal együtt tálaljuk.
Természetesen zsemlegombóccal a legfinomabb.
Őszibarackos pulykamell curryvel (Fehérje nap)
1 nagyobb pulykamell, 1 őszibarack konzerv, vagy befőtt, 1 kis darab gyömbér, 1 doboz kókuszkrém, 3 gerezd fokhagyma, curry, só.
Kevés kókuszzsíron megpirítjuk a fokhagymát és megszórjuk curryvel. Rádobjuk a húst, és fehéredésig sütjük. Beletesszük a felaprított gyömbért, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Az őszibarackot lecsepegtetjük és kisebb darabokra vágjuk, majd a húshoz adjuk, egy kicsit összefőzzük, A kókuszkrémet hozzákeverjük. Ha nem elég sűrű akkor zabpehelyliszttel sűrítjük.
Mi most csak salátával együtt, de a gyerekeknek csináltam kukoricás rizst.
Kevés kókuszzsíron megpirítjuk a fokhagymát és megszórjuk curryvel. Rádobjuk a húst, és fehéredésig sütjük. Beletesszük a felaprított gyömbért, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Az őszibarackot lecsepegtetjük és kisebb darabokra vágjuk, majd a húshoz adjuk, egy kicsit összefőzzük, A kókuszkrémet hozzákeverjük. Ha nem elég sűrű akkor zabpehelyliszttel sűrítjük.
Mi most csak salátával együtt, de a gyerekeknek csináltam kukoricás rizst.
Köles süti (keményítő napra)
1 csésze köles, 1 cs méz, 3 cs víz, kb 10 dkg vaj, aszalt gyümölcs, csoki darabok, lenmag, szezámmag.
A hozzávalókat keverjük össze és tegyük egy tepsibe. Öntsük rá a vizet és süssük 180 fokon amíg a köles felszivja a vizet. Következik 10 perc pihentetés, ha kibírjuk!
Müzli szeletnek is meg lehet csinálni, de kicsit több vizzel finom kanalazós süti.
A hozzávalókat keverjük össze és tegyük egy tepsibe. Öntsük rá a vizet és süssük 180 fokon amíg a köles felszivja a vizet. Következik 10 perc pihentetés, ha kibírjuk!
Müzli szeletnek is meg lehet csinálni, de kicsit több vizzel finom kanalazós süti.
Falafel csicseriborsóból (keményítő napra)
300 g csicseriborsó, 1 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1/2 cs sütőpor, só, bors, örölt kömény, koriander, 1 ek víz.
Nekem száraz csicseriborsóm volt, így elözö este beáztattam és másnap kb fél órát föztem. Beletettem egy turmixgépbe a hagymákkal és a fűszerekkel együtt, hozzáöntöttem a vízet és összeturmixoltam. Zsemlemorzsába forgattam és forró zsíradékban kisütöttem.
Nagyon finom, különleges fasirtot kaptam.
Nekem száraz csicseriborsóm volt, így elözö este beáztattam és másnap kb fél órát föztem. Beletettem egy turmixgépbe a hagymákkal és a fűszerekkel együtt, hozzáöntöttem a vízet és összeturmixoltam. Zsemlemorzsába forgattam és forró zsíradékban kisütöttem.
Nagyon finom, különleges fasirtot kaptam.
2011. november 4., péntek
Mexikói tejberizs
2 l tej, 40 dkg rizs,3 l víz, 5.5 dkg cukor,
Egy lábasban felforraljuk a tejet, amikor forrni kezd levesszük a tűzről, és beletesszük a rizst. 25-30 percig pihentetjük, szűrő segítségével lecsepegtetjük a rizst. A vizet felforraljuk és megfőzzük benne a rizst kb. 15-20 perc (függ a rizs minőségétől, kóstoljuk meg!) A tejet visszatesszük a tűzre és beletesszük a rizst és addig főzzük amíg sűrű nem lesz. Tejberizsként ehetjük kakaóval, fahéjjal, nagyon finom, megéri a sok fáradságot.
A könyvben (Mexikói konyha lépésről lépésre) egy kicsit másképp szerepel a recept onnan, hogy a tejbe belekeverünk 25 dkg tejport és 2 rúd fahéjat, 40-45 percet főzzük amíg el nem kezd sűrűsödni. Levesszük a tűzről és belekeverünk 5 dkg mazsolát, és a vízben megfőzött rizst. Lassú tűzön 35-40 percig főzzük, gyakran kevergetjük. A rizst 12 gombócra osztjuk és kb 2 tojásba és zsemle morzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük és fahéjas porcukorral megszórjuk.
Továbbra is várom a recepteket!
Lehetőséget kaptam ajándék sorsolásra! Valaki megkaphatja 13 kötetből álló receptgyűjteményt!
Írjatok nekem minél több receptet, a világ konyháiból és legjobban tetsző megkaphatja a könyveket!
Ide vagy a blogba várom receptjeiteket: judit.miklosy@gmail.com
Egy lábasban felforraljuk a tejet, amikor forrni kezd levesszük a tűzről, és beletesszük a rizst. 25-30 percig pihentetjük, szűrő segítségével lecsepegtetjük a rizst. A vizet felforraljuk és megfőzzük benne a rizst kb. 15-20 perc (függ a rizs minőségétől, kóstoljuk meg!) A tejet visszatesszük a tűzre és beletesszük a rizst és addig főzzük amíg sűrű nem lesz. Tejberizsként ehetjük kakaóval, fahéjjal, nagyon finom, megéri a sok fáradságot.
A könyvben (Mexikói konyha lépésről lépésre) egy kicsit másképp szerepel a recept onnan, hogy a tejbe belekeverünk 25 dkg tejport és 2 rúd fahéjat, 40-45 percet főzzük amíg el nem kezd sűrűsödni. Levesszük a tűzről és belekeverünk 5 dkg mazsolát, és a vízben megfőzött rizst. Lassú tűzön 35-40 percig főzzük, gyakran kevergetjük. A rizst 12 gombócra osztjuk és kb 2 tojásba és zsemle morzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük és fahéjas porcukorral megszórjuk.
Továbbra is várom a recepteket!
Lehetőséget kaptam ajándék sorsolásra! Valaki megkaphatja 13 kötetből álló receptgyűjteményt!
Írjatok nekem minél több receptet, a világ konyháiból és legjobban tetsző megkaphatja a könyveket!
Ide vagy a blogba várom receptjeiteket: judit.miklosy@gmail.com
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)