Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
Oldalak
▼
Adománybolt
▼
2009. április 6., hétfő
BROWNIE
Hozzávalók:12 dkg vaj, 18 dkg cukor, 2 tojás, 10 dkg étcsoki, 12 dkg liszt, 7 dkg durvára vágott dió.
A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a krémbe keverjük a dióval, és a liszttel. 160 fokon 30-35 percig sütjük. Tetejét csoki mázzal vonjuk be.
A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a krémbe keverjük a dióval, és a liszttel. 160 fokon 30-35 percig sütjük. Tetejét csoki mázzal vonjuk be.
COOKIES
Hozzávalók: 30 dkg étcsokoládé, 40 dkg liszt, 1 tasak élesztőpor, 22,5 dkg vaj, 18 dkg cukor, 2 tojás, 1 kávéskanál vaníliaaroma, 1 kávéskanál só.
A csokit kis darabokra tördeljük. A lisztet és az élesztőt tálba szitáljuk. A puha vajat a kristálycukorral és a barna cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha fényes, sima masszát kapunk. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaromát, a lisztet, a sót és a csokoládét. Kivajazott tepsire kis halmokat teszünk, és meleg sütőben készre sütjük. Akkor jók, ha puhák, és krémes a belsejük. Amikor kész, grillrácson kihűtjük.
Igazi cookie-formánk lesz, ha vízbe mártott fagylaltos kanállal adagoljuk a tésztát a tepsire, majd kissé ellapítjuk.
A csokit kis darabokra tördeljük. A lisztet és az élesztőt tálba szitáljuk. A puha vajat a kristálycukorral és a barna cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha fényes, sima masszát kapunk. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaromát, a lisztet, a sót és a csokoládét. Kivajazott tepsire kis halmokat teszünk, és meleg sütőben készre sütjük. Akkor jók, ha puhák, és krémes a belsejük. Amikor kész, grillrácson kihűtjük.
Igazi cookie-formánk lesz, ha vízbe mártott fagylaltos kanállal adagoljuk a tésztát a tepsire, majd kissé ellapítjuk.
LEGJOBB SZÓSZ (Best ever sauce)
Hozzávalók: 240 ml vaj, 480 ml cukor, 240 ml tejszín vagy sűrített tej, 15 ml vanília aroma, egy csipet szerecsendió.
Alacsony lángon 10-12 percig melegítsük össze a cukrot, a tejszínt és a vajat. ne engedjük felforrni! Amikor jól besűrűsödik, adjuk hozzá a vanília aromát és a szerecsendiót. Forrón tálaljuk.
Alacsony lángon 10-12 percig melegítsük össze a cukrot, a tejszínt és a vajat. ne engedjük felforrni! Amikor jól besűrűsödik, adjuk hozzá a vanília aromát és a szerecsendiót. Forrón tálaljuk.
ALMA TORTA (Apple cake)
Hozzávalók. 480 ml cukor, 480 ml liszt, 120 ml olvasztott vaj, 10 ml fahéj, 2 tojás, 3 ml szerecsendió, 960 ml reszelt alma, 240 ml tört mogyoró, 10 ml szódabikarbóna
Olvasszuk fel a vajat és keverjük össze a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat és verjük fel. reszeljük le az almát és adjuk a keverékhez. tegyük bele a mogyorót és a többi hozzávalót. 180 fokon süssük 45 percig. Legjobb szósszal és tejszínhabbal tálaljuk.
Olvasszuk fel a vajat és keverjük össze a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat és verjük fel. reszeljük le az almát és adjuk a keverékhez. tegyük bele a mogyorót és a többi hozzávalót. 180 fokon süssük 45 percig. Legjobb szósszal és tejszínhabbal tálaljuk.