Tészta:
35 dkg liszt
12 dkg cukor
5 dkg margarin (3,5 dkg kókuszzsír)
1 tojás
3 ek kakaó
1 kk szódabikarbóna
kb. 3 ek tejföl
Krém:
5 dl tej
2 cs vaníliapuding
15 dkg lágy margarin
12 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
2 ek olaj
A margarint(kókuszzsírt) mikróban meglangyosítom, hogy lágy legyen, de ne folyós. A többi hozzávalóval gyorsan összegyúrom. A tejfölt érdemes kanalanként hozzáadni, mert kevesebb is elég lehet. Három részre osztom, három lapot nyújtok belőle.
Egészen vékonyra kell nyújtani, tepsi méretűre, épp csak, hogy el ne szakadjon! Érdemes már a szilikon lapon kinyújtani és óvatosan áthelyezni a tepsire.
Légkeverés mellett 220 fokon 4 perc alatt kész. Ropogósan száraz lesz, ami normális jelenség.
Megkenem a lapokat a krémmel.
A csokit kis lángon a pici olajjal megolvasztom, és a felső tésztalapra simítom.
Egy éjszakán át hagyom puhulni. Másnapra a tészta megpuhul, kis darabokra szeleteljük.
Változat: 2 féle pudingból is készíthetjük az egyik lapot csokis, a másikat vaníliással kenjük meg.
Gyorsan fogyó bekapkodós süti!
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése