Oldalak

Adománybolt

2016. január 25., hétfő

Töltött káposzta koszorú alakú töltelékkel

2 kg savanyú káposzta, fél fej édes káposzta levelei, só, bors, babérlevél
Töltelék 1 kg darált pulykahús,30 dkg félpuhára főzött rizs, 1 tojás,1 hagyma, só, bors, pirospaprika,

A fejes káposztáról lefejtjük a leveleket a vastagabb részeket kivágjuk, megpróbáljuk úgy hogy a levelek egyben maradjanak. Forró vízben pár percig puhítjuk hogy hajlíthatók legyenek. A koszorú formát kibéleljük a levelekkel, és beletöltjük a töltjük. A fazék aljára tesszük a savanyú káposztát felét rá a koszorú formát és az egészet befedjük káposztával. Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Megfűszerezzük, sózzuk, egész borsot, babérlevelet teszünk bele. Megszórjuk pirospaprikával. 1-2 órán át főzzük. Tejföllel tálaljuk.
Ez lehet egy ünnepi asztal disze, nálunk nagy sikere volt a koszorú káposztának!