2009. január 15., csütörtök

MENYECSKESZEM

40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 16 dkg cukor, 1 tojássárgája, 3 ek. Kakaó, ½ cs. sütőpor, annyi tej, hogy jól gyúrható tészta legyen.
Fél centi vastagra nyújtjuk, pici pogácsaszaggatóval kis karikákat tesz majd puhára, sütjük.
Töltelék: 2 dl tej, 6 dkg liszt, 16 dkg cukor – Ezeket sűrűre főzni, ha kihűlt 15 dkg vajjal, 1 cs. vaníliás cukorral összekeverjük és megtöltjük a kis karikákat. A töltelékbe lehet valamilyen aromát rakni, max. féltasaknyit. Ajánlatos a sütit fogyasztás előtt három nappal elkészíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti