Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, 7 dkg sonka, 7 dkg sajt, 15 dkg bacon szalonna, só, fűszerek.
A pulykamell szeletünk húsverővel enyhén kiverjük, sózzuk, fűszerezzük. Ráterítünk egy szelet sonkát, sajtot, feltekerjük és rácsavarunk egy szelet baconszalonnát. Tepsibe tesszük, és kevés vízzel és ananász lével meglocsoljuk, alufóliával letakarjuk és közepesen meleg sütőben, 35-40 percig sütjük, majd fólia nélkül 10 percig. Ananászmártással, és krokettel kínáljuk.
ANANÁSZMÁRTÁS
Hozzávalók: 35 dkg ananász (konzerv), 8 dkg margarin, 8 dkg tejszín, só, 7 dkg cukor, 1 citrom, 1 narancs, 1 szegfűszeg, mártássűrítő.
A citrom és narancs héját lereszeljük, kevés vízben a szegfűszeggel együtt jól kiforraljuk. Serpenyőben a margarint felolvasztjuk és a kockákra vágott ananászt kissé, megfuttatjuk és felengedjük az az ananász leszűrt levével. Hozzáadjuk a citrom és narancs kifacsart átszűrt levét az átszűrt koncentrátumot. Lassú forralással fedővel lefedve főzzük. A (mártássűritőt) keményítőt,kikeverjük kb. fél liter vízzel, hozzáadjuk a tejszínt, a sót, a cukrot, jól elkeverjük, lassú csurgatással állandó keverés mellett beleöntjük a fövő mártásalapba, és tovább keverve besűrítjük a mártást. Jól kiforraljuk, és után ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése