Oldalak

Adománybolt

2009. január 15., csütörtök

VADAS MARHASZELET GYORSAN

Hozzávalók: 4 szelet marhafelsál (kb. 50 dkg), mustár, 2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, bors, 1 teáskanál koriander, 2 babérlevél, olaj, 20-20 dkg sárgarépa és gyökér, 1 pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 citrom leve és héja, só.
Miután 2 zacskó közé rakva alaposan kiklopfoltam a húsokat, lekentem mindet a páccal, amihez olajat, mustárt, borsot, mozsárban megtört koriandert, babérlevelet, 1 gerezd zúzott fokhagymát és 1 kisebb fej apróra vágott vöröshagymát használtam. 6 óra hűtőben pihentetés után megsóztam és olajon hirtelen megpirítottam a marhát, a visszamaradt zsiradékon pedig egy újabb fej apróra vágott vöröshagymát, valamint a felkarikázott répát és gyökeret is átfuttattam.
Sütőzacskóba tettem a húst és a zöldségeket, kb. 1 deci vizet is öntöttem rá.180 fokon 30 perc alatt készre pároltam az egészet. A hússzeleteket melegen tartjuk, a mártáshoz pedig a hússal együtt párolt zöldségeket leturmixoljuk, aztán 1 evőkanál cukrot karamellizálunk (magyarán egy edénybe tesszük, majd a cukor a hő hatására felolvad és megbarnul). Ráöntjük a turmixot, kevés vízzel még hígítunk is rajta. 1 doboz tejfölből, 2 evőkanál lisztből, némi meleg vízből készített habarással sűrítjük. Ízlés szerint sóval, borssal, mustárral ízesítjük és a végén 1 citrom reszelt héját, és levét adjuk még hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése