Oldalak

Adománybolt

2009. október 4., vasárnap

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 tojás, 2 dl tej, 8 dkg cukor, 1 cs élesztő,
Töltelék: 10 dkg cukor, 1 dl tej, 15 dkg darált mák vagy mogyoró (dió) reszelt citromhéj.
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. duplájára kelesztjük és kinyújtjuk. Háromszögeket vágunk belőlük és megtöltjük a mákos vagy mogyorós töltelékkel(diós is lehet). Kifliket formázunk belőle, sütőben megsütjük.
A töltelékhez a cukrot és a tejet felfőzzük belekeverjük a mákot vagy mogyorót és a citromhéját. Ezzel töltjük meg a kifliket. Lekvárral megtöltve is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése