2009. október 4., vasárnap

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 tojás, 2 dl tej, 8 dkg cukor, 1 cs élesztő,
Töltelék: 10 dkg cukor, 1 dl tej, 15 dkg darált mák vagy mogyoró (dió) reszelt citromhéj.
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. duplájára kelesztjük és kinyújtjuk. Háromszögeket vágunk belőlük és megtöltjük a mákos vagy mogyorós töltelékkel(diós is lehet). Kifliket formázunk belőle, sütőben megsütjük.
A töltelékhez a cukrot és a tejet felfőzzük belekeverjük a mákot vagy mogyorót és a citromhéját. Ezzel töltjük meg a kifliket. Lekvárral megtöltve is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti