Oldalak

Adománybolt

2009. november 5., csütörtök

Banánkenyér

* 2,5 csésze liszt
* 1 cs szárított élesztő (vagy 1 cs friss)
* 2 + 2 tojás
* 2 csésze tej
* 6 ek margarin
* 1 és 1/3 csésze cukor
* 3 banán
* fél csésze dió
* 20 dkg krémsajt
1. Forraljuk össze a tejet, a margarint, és a cukrot.
2. Ezt hozzáadjuk az élesztős liszthez, a tojásokkal együtt. Annyi lisztet adjunk, hozzá hogy fakanállal lehessen verni.
3. Tegyük bele a banánt, a diót (helyettesíthetjük darált mogyoróval is) a krémsajtot, a tojást és robotgéppel keverjük össze.
4. Őzgerinc formában süssük. Legjobb a szilikonos, de ha nincs akkor vagy sütőpapírt tegyünk bele vagy vajazzuk és lisztezzük ki a formát.
5. Kb. 30-40 percig süssük 170 fokon, de nézzük meg tűpróbával, hogy ragad-e a tészta.
6. A formában hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése