2009. november 5., csütörtök

Banánkenyér

* 2,5 csésze liszt
* 1 cs szárított élesztő (vagy 1 cs friss)
* 2 + 2 tojás
* 2 csésze tej
* 6 ek margarin
* 1 és 1/3 csésze cukor
* 3 banán
* fél csésze dió
* 20 dkg krémsajt
1. Forraljuk össze a tejet, a margarint, és a cukrot.
2. Ezt hozzáadjuk az élesztős liszthez, a tojásokkal együtt. Annyi lisztet adjunk, hozzá hogy fakanállal lehessen verni.
3. Tegyük bele a banánt, a diót (helyettesíthetjük darált mogyoróval is) a krémsajtot, a tojást és robotgéppel keverjük össze.
4. Őzgerinc formában süssük. Legjobb a szilikonos, de ha nincs akkor vagy sütőpapírt tegyünk bele vagy vajazzuk és lisztezzük ki a formát.
5. Kb. 30-40 percig süssük 170 fokon, de nézzük meg tűpróbával, hogy ragad-e a tészta.
6. A formában hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti