Hozzávalók: piskóta tészta: 8 tojás, 16 dkg cukor 8 ek víz, 20 dkg liszt, 2 kk sütőpor, 3-4 ek kakaó.
Krém 1.: vaníliás pudingpor, 0.5 l tej
Krém 2.: csokoládés pudingpor 0.5 l tej
Tetejére : tejszínhab, pici cukor
Csoki öntet: cukor kakaó, víz
A tojássárgájákat kikeverjük a cukor felével és a vízzel. A fehérjét a cukor másik felével habosra verjük. A sárgájához keverjük a lisztet és a sütőport, majd egy lyukas kanállal a keményre felvert fehérje habot is hozzá tesszük.. A felét egy tepsibe öntjük, a másik felébe kakaót teszünk. Mindkettőt 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a pudingokat. Alulra a kakaós piskóta kerül, rákenjük a vanília pudingot. Erre jön a másik piskóta lap és a csoki puding. Mehet be a hűtőbe egy félórára. Felverjük a tejszínt és a csoki puding tetejére kenjük a habot. Közben elkészítjük a csoki öntetet. A cukrot kakaóval, és egy pici vízzel addig melegítjük amíg a cukor fel nem olvad. Ezt csorgatjuk a torta tetejére és még egy kicsit hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése