2009. november 5., csütörtök

Somlói torta

Hozzávalók: piskóta tészta: 8 tojás, 16 dkg cukor 8 ek víz, 20 dkg liszt, 2 kk sütőpor, 3-4 ek kakaó.
Krém 1.: vaníliás pudingpor, 0.5 l tej
Krém 2.: csokoládés pudingpor 0.5 l tej
Tetejére : tejszínhab, pici cukor
Csoki öntet: cukor kakaó, víz

A tojássárgájákat kikeverjük a cukor felével és a vízzel. A fehérjét a cukor másik felével habosra verjük. A sárgájához keverjük a lisztet és a sütőport, majd egy lyukas kanállal a keményre felvert fehérje habot is hozzá tesszük.. A felét egy tepsibe öntjük, a másik felébe kakaót teszünk. Mindkettőt 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a pudingokat. Alulra a kakaós piskóta kerül, rákenjük a vanília pudingot. Erre jön a másik piskóta lap és a csoki puding. Mehet be a hűtőbe egy félórára. Felverjük a tejszínt és a csoki puding tetejére kenjük a habot. Közben elkészítjük a csoki öntetet. A cukrot kakaóval, és egy pici vízzel addig melegítjük amíg a cukor fel nem olvad. Ezt csorgatjuk a torta tetejére és még egy kicsit hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti