Oldalak

Adománybolt

2010. július 31., szombat

VKF XXXVI.

THAI CSIRKE
Hozzávalók: 3 csirkemell, 20-30 dkg mogyoró, 1 kínai kel, 1 pritamin paprika, 1 cs. szójacsíra, 3 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, chili, 1 doboz konzerv ananász, 1 ek ketchup, 1 ek étkezési keményítő
Pác: szójaszósz 1 ek erős paprikakrém.
A felkockázott csirkemellet 1 napra bepácoljuk. A bepácolt csirkemelleket a mosott mogyoróval együtt olajban megsütjük. A wokban nagy lángon megdinszteljük a negyedekre vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott paprikát, a laskára vágott kínai kelt és meglocsoljuk szójaszósszal, megszórjuk chilivel. Hozzáadjuk a csirkemelleket és az ananászkockákat, az egészet összeforraljuk, elkeverjük az ananász levét a ketchuppal erős paprikakrémmel és a keményítővel, ezzel öntjük fel a ragut végül, beforraljuk. Hosszú szemű főtt rizzsel tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Gondolom, ez is gyorsan elfogyott! :)
    üdvözöl trendo a Gastrodamustól

    VálaszTörlés
  2. ez nagyon tetszik. sosem tudok mit kezdeni a kínai kellel, úgyhogy ezt a remek receptet mihamarabb kipróbálom.

    VálaszTörlés