Sütünk egy sima csokis piskótát.
Hozzávalók: 5 tojás, 5 ek víz, 10 ek cukor, 10 ek liszt kakaópor.
A sárgájákat kikeverjük a cukorral és a vízzel, beletesszük a lisztet és a kakaót, majd a felvert fehérje habot. Tűpróbáig sütjük( lehet tortaformában is, de én sima tepsiben sütöttem). Kettévágjuk, először meggylekvárral kenjük meg, és utána a krémmel.
Krém: 0.5 l tejszínt felforralunk, és bele olvasztunk 100 g étcsokoládét. (cukrot is lehet bele tenni ha vaki édesebben szereti)
Lehűtjük, még a hűtőbe is betéve. Így jobban felverődik a hab és sűrű krémes állaga lesz.
Amikor már jó hideg felverjük, és megkenjük vele a piskóta lapokat. Magozott meggyet teszünk rá, és beborítjuk a másik lappal azt is megkenjük és meggyel díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése