2010. július 23., péntek

Lúdláb másképp

Sütünk egy sima csokis piskótát.
Hozzávalók: 5 tojás, 5 ek víz, 10 ek cukor, 10 ek liszt kakaópor.
A sárgájákat kikeverjük a cukorral és a vízzel, beletesszük a lisztet és a kakaót, majd a felvert fehérje habot. Tűpróbáig sütjük( lehet tortaformában is, de én sima tepsiben sütöttem). Kettévágjuk, először meggylekvárral kenjük meg, és utána a krémmel.
Krém: 0.5 l tejszínt felforralunk, és bele olvasztunk 100 g étcsokoládét. (cukrot is lehet bele tenni ha vaki édesebben szereti)
Lehűtjük, még a hűtőbe is betéve. Így jobban felverődik a hab és sűrű krémes állaga lesz.
Amikor már jó hideg felverjük, és megkenjük vele a piskóta lapokat. Magozott meggyet teszünk rá, és beborítjuk a másik lappal azt is megkenjük és meggyel díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti