2010. július 3., szombat

Pina colada krém desszert

Hozzávalók: 1 doboz ananász konzerv (vagy egy kisebb friss ananász), 2 db citrom, 0,5 l citromos joghurt( akár a saját készítésű citromos ízben), 4 dl tejszín, 15 dkg piskóta korong (kevés helyen lehet kapni, jó a sima babpiskóta is), 2 cs vaníliás cukor, 12 dkg cukor, 1 csomag habfixáló, 20 dkg kókuszreszelék
Egy keverőtálba a joghurtot a kétféle cukorral és a kókuszreszelékkel összekeverem, majd a két citrom reszelt héját is hozzáadom.
Az ananászt lecsöpögtetem, kis kockákra földarabolom, a krémhez adom, a levét félreteszem.
A lehűtött tejszínt először alacsony fokozaton 1-2 percig keverem, majd a habfixálót apránként hozzáadva kemény habbá verem és óvatosan a joghurtos krémbe forgatom.
A citromok levét kifacsarom, hozzáadok az ananász levéből 1 dl-t, majd a piskóta korongokat, megforgatom a citromos-ananászos lében néhányszor.
Jöhet a rétegezés.
Egy jénai tál alját kirakom az áztatott piskóta korongokkal, erre teszek egy réteg krémet, majd ismét a piskóta korongok jönnek.
A rétegezést addig folytatom, amíg a hozzávalók el nem fogynak. (Ebből a mennyiségből összesen 2 réteg lesz egy 25 cm-es átmérőjű jénaiba.).
Tetejét citrom karikákkal, valamint csoki darával díszíthetjük!
A recept Rita konyhájából való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti