Hozzávalók: 6 tojás, 15 dkg cukor, 12 dkg liszt, 5 dkg darált mogyoró, kakaópor, 1 vaníliás cukor, 1 cs sütőpor.
A sárgájákat kikeverjük a cukrokkal beletesszük a lisztet, a mogyorót, a sütőport és a kakaót, majd a felvert fehérje habot. Csak alul kivajazott és lisztezett tortaformában kb. 40 percig (25 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját), de tűpróbáig sütjük. Ha megsült, hagyjuk nyitva sütő ajtót résnyire 10 percig, és addig ne vegyük ki a tortát.
Kettévágjuk, először meggylekvárral kenjük meg, és utána a krémmel.
Krém: 0.5 l tejszínt felforralunk, és bele olvasztunk 100 g étcsokoládét. (cukrot is lehet bele tenni ha valaki édesebben szereti)
Lehűtjük, még a hűtőbe is betéve. Így jobban felverődik a hab és sűrű krémes állaga lesz.
Amikor már jó hideg felverjük, és megkenjük vele a piskóta lapokat. Magozott meggyet teszünk rá, és beborítjuk a másik lappal azt is megkenjük és meggyel díszíthetjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése