2010. szeptember 8., szerda

Lúdláb torta mogyoróval

Hozzávalók: 6 tojás, 15 dkg cukor, 12 dkg liszt, 5 dkg darált mogyoró, kakaópor, 1 vaníliás cukor, 1 cs sütőpor.
A sárgájákat kikeverjük a cukrokkal beletesszük a lisztet, a mogyorót, a sütőport és a kakaót, majd a felvert fehérje habot. Csak alul kivajazott és lisztezett tortaformában kb. 40 percig (25 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját), de tűpróbáig sütjük. Ha megsült, hagyjuk nyitva sütő ajtót résnyire 10 percig, és addig ne vegyük ki a tortát.
Kettévágjuk, először meggylekvárral kenjük meg, és utána a krémmel.
Krém: 0.5 l tejszínt felforralunk, és bele olvasztunk 100 g étcsokoládét. (cukrot is lehet bele tenni ha valaki édesebben szereti)
Lehűtjük, még a hűtőbe is betéve. Így jobban felverődik a hab és sűrű krémes állaga lesz.
Amikor már jó hideg felverjük, és megkenjük vele a piskóta lapokat. Magozott meggyet teszünk rá, és beborítjuk a másik lappal azt is megkenjük és meggyel díszíthetjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti