2010. szeptember 24., péntek

Vegeta

Minden zöldségből egyenlő arányban veszünk 20-20 dkg-t.
Sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, zeller, paradicsom, karalábé,
Tetszés szerint tehetünk még bele karfiolt, paprikát.
Fűszerek: petrezselyem csombor(borsikafű), lestyán, kakukkfű, tárkony.
25 dkg só
Az összes hozzávalót apróra vágjuk és besózzuk, 1 órát állni hagyjuk.összeturmixoljuk és megszárítjuk, ha van aszalógépünk akkor egyszerű dolgunk van ha nincs akkor sütőben sütőpapíron szárítjuk kb 12 óra alatt szárad meg. 60-70 fokon. H a kész kávédarálóval porrá őröljük. Fagyasztani is lehet.
Nyáron ezért kaptam egy aszalógépet, mert látták hogy kínlódom a a szárítással, a géppel tényleg sokkal egyszerűbb.
Ez a recept valahogy a nyárról elmaradt, de remélem újra lesz nyár és zöldségek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti