2010. október 2., szombat

Almás-habos süti

Hozzávalók egy 0,5 kg rétesliszt, 25 dkg sütővaj, 15 dkg porcukor, 5 tojás, 1 csomag sütőpor, 1 kg alma, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag ( kb. 20g) fahéjas cukor, fél citrom.
Mérje ki a réteslisztet, tegye egy tálba, szórja hozzá a sütőport és keverje el a liszttel. Most tegye hozzá a szoba hőmérsékletű sütővajat, a tojások sárgáját, keverje el az alapanyagokat majd gyúrja össze a tésztát. A készre gyúrt tésztából vegye el kb. az 1/3 - át és tegye a hűtőszekrénybe.
15 dkg porcukrot szórja a tojásfehérjékhez és egy konyhai robotgép segítségével keverje mindaddig míg a porcukor elolvad és a hab simává, selymessé, fényessé nem válik. További felhasználásig tegye hideg helyre.
Melegítse elő a sütőt alsó/felső sütési üzemmódban 175ºC fokra! A kétharmad rész tésztát nyomkodja bele a tepsi aljába úgy, hogy megközelítőleg mindenhol egyforma vastag legyen.
Az almás tölteléknek csak most álljon neki amikor a tészta már a tepsiben van. Alaposan mossa meg az almákat, hámozza meg és egy reszelő durvább részével reszelje le. Hogy az almák barnulását lassítsa, megöntözheti egy fél citrom levével. Az almareszelékhez szórja hozzá a fahéjas cukrot és jól keverje össze. A fahéjas almatöltelékkel borítsa be a tészta felszínét, majd a porcukros habot simítsa az almatöltelék tetejére. Most a félretett tésztát egy durva reszelő segítségével, egyenletesen elosztva reszelje rá az eligazított hab tetejére. Előmelegített sütőben, alsó/felső üzemmódban 175ºC fokon 35 - 40 perc alatt süsse készre.
Gitta receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti