Oldalak

Adománybolt

2011. február 11., péntek

Kelt túrós lepény









Hozzávalók: 0.5 kg liszt, 2,5 dl tej, 3 evőkanál cukor,125 g vaj vagy margarin ( 90 g kókuszolaj), 1 csomagélesztő, 1 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor,
Töltelék: 0.5 kg túró,cukor, reszelt ctromhéj, 1 tojás.
A szokásos módon kelt tésztát készítünk, és kinyújtjuk, majd tepsibe rakjuk. A túrót a tojással a cukrral, citromhéjjal kikeverjük (lehet a fehérjét habbá verni akkor még könnyebb lesz a töltelék, én ha sietek nem szoktam így is finom), és a tésztalapra kenjük. Kinyújtjuk a másik lapot és ráfektetjük a töltelékre. Elömelegített sütőben addig sütjük amíg szép színe lesz.

Fondant chocolate


200 g étcsoki, 240 g vaj (170 g kókuszolaj), 8 tojás, 200 g cukor, 130 g liszt.
A csokit a kókuszolajjal gőz fölött felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral kikeverjük, és vízfürdöben addig keverjük amíg szobahömérsékletü nem lesz. Hozzákeverjük az olvasztott csokis olajat, és tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Nagyon finom csupa csokis ízű sütemény.