Oldalak

Adománybolt

2011. február 11., péntek

Fondant chocolate


200 g étcsoki, 240 g vaj (170 g kókuszolaj), 8 tojás, 200 g cukor, 130 g liszt.
A csokit a kókuszolajjal gőz fölött felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral kikeverjük, és vízfürdöben addig keverjük amíg szobahömérsékletü nem lesz. Hozzákeverjük az olvasztott csokis olajat, és tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Nagyon finom csupa csokis ízű sütemény.

2 megjegyzés:

  1. A sütiből kimaradt a liszt ,miért kell a tojásokat vízfürdőben keverni?
    Az előmelegített sütő mit jelent 160C.
    A kipróbált recepteket jó lenne pontosabban leírni,hogy nekünk is sikerüljön.
    Egyébként tetszenek a receptek én paleósan étkezem és tudok aszerint variálni rajta.
    Köszönöm!!A só oldat készítése miatt jutottam Hozzád GRATULÁLOK a blogodhoz!!!
    Tünde

    VálaszTörlés
  2. Köszi, örülök hogy tetszik a blogom, bocs majd igyekszem pontosítania recepteket.
    Általában 170-180 fokon sütök minden sütit, kivéve a kelt tésztát azt 160-170 fokon. 130 g liszt van benne, amit szerintem mandula liszttel lehet helyettesíteni.
    A vízfürdőben felvert tojás más állagú lesz, hiszen már ott is éri hő.
    Judit

    VálaszTörlés