Oldalak

Adománybolt

2011. május 14., szombat

Baconos májas buci

Tészta: 25 dkg liszt, fél doboz kicsi kefir vagy joghurt, 1 nagy főtt krumpli, 1 ek olaj, fél dl tej, 1 cs élesztő, só.
Töltelék: 30 dkg csirke vagy pulykamáj, 14 szelet bacon szalonna.
A tésztát összekeverjük és megkelesztjük. Vékonyra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval akkora köröket készítünk amkorra muffin formánk.
A májat akkorára vágjuk hogy beleférjen a muffin formába, és beletekerjük a bacon szalonnába (én megfeleztem a bacon csíkokat )
Sütöben szép színűre sütjük, nem kell külön fűszerezni, mert a bacon szalonna sós.
A kiszaggatott tészta közepére helyezzük abaconos majat, és becsukjuk majd muffin formába helyezzük. Az összeillesztés kerüljön alulra.
Kenjük le tojással és 170-180 fokon süssük pirosra kb. 15-20 perc.
Nagyon jó vendégváró étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése