Kakaós piskóta: 8 tojás, 8 ek cukor, 8 ek liszt, 4-5 ek kakaópor.
Krém: 2 tábla Milka tört mogyorós csoki, 2 cs vaníliás pudingpor, 6 ek cukor, 5 dl tej, 1 vanília rúd vagy 2 cs vaníliás cukor, 25 dkg margarin.
A szokásos módon piskótát sütünk, vagy egy vastagabbat vagy két tortaformában, két vékonyabbat.(plusz 2 tojással megemelhetjük az adagot, hogy biztos sikerüljön)
Közben elkészítjük a krémet. A csokikat gőz fölött felolvasztjuk. A pudingport 1 dl tejjel és a cukor felével kikeverjük, a többi tejet a vaníliával egy lábosban és felforraljuk. Elkészítjük a pudingot kézi habverőveél keverve nem lesz csomós. a még meleg pudingos hozzákeverjük a cukrot, a csokit és a a margarint. Habverővel habosra keverjük. 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
A piskótákat 4 lapba vágjuk és mindegyiket megkenjük a lehűlt krémmel. Az oldalát és tetejét is megkenjük. díszíthetjük ostya rudakkal, bonbonnal, dióval, mogyoróval.