1 csomag vörösbabot elözö este beáztatunk, majd másnap 1 fej hagymaval és 3-4 gerezd fokhagymával, pici sóval puhára főzünk. Egy másik fej hagymát apróra vágunk és zsíradékon megpiritjuk, hozzáadjuk a leszürt puha vörösbabot, beletesszük a hámozott apró kockára vágott paradicsomot, és felöntjük fél liter nem keserű sörrel. Kb 3/4 órán át fözzük, az egész lakásban finom sör szag lesz, a gyerekeim meg is gyanúsítottak hogy én iszom a sört, nem a kaja.
Természetesen a chili paprika nem hiányozhat belöle, de mivel nálunk nem mindenki szereti a csipőset ezért én külön kináltam hozzá a chilit. A chilit megsütjük s lehúzzuk a héját, és apróra vágjuk, külön tálkában kináljuk.
Keményítő napra készítettem el, nagyon ízlett nekünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése