Oldalak

Adománybolt

2011. november 4., péntek

Mexikói tejberizs

2 l tej, 40 dkg rizs,3 l víz, 5.5 dkg cukor,
Egy lábasban felforraljuk a tejet, amikor forrni kezd levesszük a tűzről, és beletesszük a rizst. 25-30 percig pihentetjük, szűrő segítségével lecsepegtetjük a rizst. A vizet felforraljuk és megfőzzük benne a rizst kb. 15-20 perc (függ a rizs minőségétől, kóstoljuk meg!) A tejet visszatesszük a tűzre és beletesszük a rizst és addig főzzük amíg sűrű nem lesz. Tejberizsként ehetjük kakaóval, fahéjjal, nagyon finom, megéri a sok fáradságot.

A könyvben (Mexikói konyha lépésről lépésre) egy kicsit másképp szerepel a recept onnan, hogy a tejbe belekeverünk 25 dkg tejport és 2 rúd fahéjat, 40-45 percet főzzük amíg el nem kezd sűrűsödni. Levesszük a tűzről és belekeverünk 5 dkg mazsolát, és a vízben megfőzött rizst. Lassú tűzön 35-40 percig főzzük, gyakran kevergetjük. A rizst 12 gombócra osztjuk és kb 2 tojásba és zsemle morzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük és fahéjas porcukorral megszórjuk.

Továbbra is várom a recepteket!
Lehetőséget kaptam ajándék sorsolásra! Valaki megkaphatja 13 kötetből álló receptgyűjteményt!
Írjatok nekem minél több receptet, a világ konyháiból és legjobban tetsző megkaphatja a könyveket!
Ide vagy a blogba várom receptjeiteket:  judit.miklosy@gmail.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése