Hozzávalók: 30 dkg sárgaborsóliszt, 10 dkg fehér tönkölyliszt, 3 tk. tengeri só, 2 gerezd. fokhagyma, 2 ek. szezámmag, oliva olaj, tetszés szerinti fűszerek
A liszteket összekeverjük a fűszerekkel és annyi vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Belekeverjük a szezámmagot is. Az olajjal vékony palacsintákat sütünk. A palacsintákat cikkekre vágjuk, és sütőben ropogósra sütjük-szárítjuk.
Az eredeti receptet Yasmine oldalán találtam.
Érdekesség: Miután elkészült a chips, és mindenki megkóstolta, feladtam találos kérdésnek, hogy miből készült. Találgattak, elhangzott a mogyoró, a dió, és még egyéb ételek, de senki nem találta ki. Nem volt sárgaborsó íze, nagyon finom és laktató lett.
Az eredeti receptet Yasmine oldalán találtam.
Érdekesség: Miután elkészült a chips, és mindenki megkóstolta, feladtam találos kérdésnek, hogy miből készült. Találgattak, elhangzott a mogyoró, a dió, és még egyéb ételek, de senki nem találta ki. Nem volt sárgaborsó íze, nagyon finom és laktató lett.
A cikkekre vágott palacsintákat milyen meleg sütőben szárítod sütöd?
VálaszTörlésIgazán jól hangzik ez a recept szívese elkészíteném.Megint én vagyok Tünde
Bocs, hogy csak most válaszolok, de nagyon nyár van!
Törlés160 fokos sütőben, 10-15 perc alatt kész van.