Oldalak

Adománybolt

2011. október 10., hétfő

Chips házilag (keményítő napra)


Hozzávalók: 30 dkg sárgaborsóliszt, 10 dkg fehér tönkölyliszt, 3 tk. tengeri só, 2 gerezd. fokhagyma, 2 ek. szezámmag, oliva olaj, tetszés szerinti fűszerek
A liszteket összekeverjük a fűszerekkel és annyi vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Belekeverjük a szezámmagot is. Az olajjal vékony palacsintákat sütünk.  A palacsintákat cikkekre vágjuk, és sütőben ropogósra sütjük-szárítjuk. 
Az eredeti receptet Yasmine oldalán találtam.


Érdekesség: Miután elkészült a chips, és mindenki megkóstolta, feladtam találos kérdésnek, hogy miből készült. Találgattak, elhangzott a  mogyoró, a dió, és még egyéb ételek, de senki nem találta ki. Nem volt sárgaborsó íze, nagyon finom és laktató lett.

2 megjegyzés:

  1. A cikkekre vágott palacsintákat milyen meleg sütőben szárítod sütöd?
    Igazán jól hangzik ez a recept szívese elkészíteném.Megint én vagyok Tünde

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs, hogy csak most válaszolok, de nagyon nyár van!
      160 fokos sütőben, 10-15 perc alatt kész van.

      Törlés