2011. október 10., hétfő

Chips házilag (keményítő napra)


Hozzávalók: 30 dkg sárgaborsóliszt, 10 dkg fehér tönkölyliszt, 3 tk. tengeri só, 2 gerezd. fokhagyma, 2 ek. szezámmag, oliva olaj, tetszés szerinti fűszerek
A liszteket összekeverjük a fűszerekkel és annyi vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Belekeverjük a szezámmagot is. Az olajjal vékony palacsintákat sütünk.  A palacsintákat cikkekre vágjuk, és sütőben ropogósra sütjük-szárítjuk. 
Az eredeti receptet Yasmine oldalán találtam.


Érdekesség: Miután elkészült a chips, és mindenki megkóstolta, feladtam találos kérdésnek, hogy miből készült. Találgattak, elhangzott a  mogyoró, a dió, és még egyéb ételek, de senki nem találta ki. Nem volt sárgaborsó íze, nagyon finom és laktató lett.

2 megjegyzés:

  1. A cikkekre vágott palacsintákat milyen meleg sütőben szárítod sütöd?
    Igazán jól hangzik ez a recept szívese elkészíteném.Megint én vagyok Tünde

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs, hogy csak most válaszolok, de nagyon nyár van!
      160 fokos sütőben, 10-15 perc alatt kész van.

      Törlés

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti