Hozzávalók:
- 50 dkg BL 80 liszt(10 dkg rétesliszt 40 dkg finom liszt keverékéből csináltam, vagy tönkölylisztből)
- 1,5 tk. só
- 1 ek. cukor
- 2 ek. burgonya pehely
- 2 dkg vaj(1,4 dkg kókuszzsír)
- 3 dl tej
- 2 dkg élesztő
A hozzávalókból rugalmas, hólyagos tésztát dagasztok, a kenyérsütőgépben. Kelesztőtálban duplájára kelesztem. Enyhén lisztezett felületre borítom, majd veknit formázok belőle.
Sütőpapírral bélelt jénaiba teszem a megformázott tésztát és hagyom, hogy ismét jó duplájára keljen. Kb. 1 óra kell neki. Miután megkelt pengével bemetszem, vizet permetezek a jénai tetejébe, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.
Sütőzacskóban kb. 35-40 perc, jénaiban 5-10 perccel több idő kell neki.
Rácsra teszem hűlni.
A héja frissen, melegen ropogós, de a tej miatt gyorsan elpuhul. A bele könnyű, foszlós. Sokáig puha marad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése