Kakaós piskóta torta lap: 7 tojás 7 kanál cukor, 7 kanál liszt, pici szódabikarbóna, 3-4 ek kakaópor
Krém: 2
tojás, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor vagy rúd, 3-4 evőkanál kakaópor,
és (vagy) 100 g reszelt csoki, 20 dkg Rama
10 dkg magozott meggy, fél dl rum
Tető: Fél cs. darált keksz, kakaó por, kókuszreszelék, meggy lekvár és lé, pici tej
Borítás: 1 cs pille cukor (Marshmallows), porcukor, zöld mandula aroma színezéshez (2 tortára való adag)
Nekem az előző tortából megmaradt a fele, pont elég volt erre a tortára.
Szokásos módon piskótát sütünk egy kerek torta formában. Azért hogy szép
maradjon a tortánk amikor a formából kivesszük, tegyünk bele méretre
vágott sütőpapírt. Vágjunk egy kerek lapot és kőrbe a palástot ás így
öntsük bele a tésztát és kb.150 fokon süssük tű próbáig. Még így is egy
kicsit összeseik de mégis klassz magas torta alapunk lesz.
Közben elkészítjük a csokikrémet. A krémhez
valókat forrásig melegítjük, de legalább addig, amíg a cukor felolvad. Még
melegen habverővel belekeverjük a margarint.
Ha kihűlt a torta, vágjuk félbe és kenjük meg a már lehűlt csoki krémmel, majd rumba áztatott meggyel szórjuk meg
Elkészítjük a kókusz golyó masszát. A kekszet összekeverjük a lekvárral a
meggylével, a kakaó porral, és annyi tejet adunk hozzá, hogy kenhető
állagú legyen. Óvatosan rákenjük a torta tetejére és az oldalára.
Készítsük el a pille cukros borítást, jobb ha egy nappal előbb
megcsináljuk, akkor másnap könnyebb kinyújtani. A pillecukrot a mikróban
megmelegítjük sokszor kevergetve margarinos fakanállal.A porcukrot és
meleg pille cukrot összedolgozzuk, margarinnal kikent tésztadagasztóval,
aztán pedig kézzel addig így egy gyurma szerű masszát kapunk.
Becsomagoljuk folpackba és egy zárható dobozba tesszük a további
felhasználásig. Nekem 1 csomagból 2 tortára való lett, a maradékot
eltettem későbbre.
A gyurma szerű masszát nyújtólapra tesszük megszórjuk porcukorral és
kinyújtjuk, -jó kis torna- akkorára hogy a tortát teljesen beborítsa. a
kilógó részeket éles késsel levágjuk. Díszítése a fantáziánkra van
bízva.
Lehet színezni is(zöld mandula, narancs aroma stb)
1 napig a hűtőben hűl, akkor jól összeérnek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése