Oldalak

Adománybolt

2012. november 26., hétfő

Pizzás kalács

Tészta: 45  dkg sima liszt
5 dkg kristálycukor
1 élesztő
2 dl tej
2.5 evőkanál olaj
1 vaníliacukor
1/2 sütőpor
1 tojás
pici só
A hozzávalókat jól ledolgozzuk, mintha kelesztett tésztát készítenénk. Félre tesszük és hagyjuk kelni 20-30 percig.
Addig elkészítjük a tölteléket:
500 ml paradicsomlé
2 tejszínízű pudingpor Dr.Oetker
kevés cukor, só
fűszerek: szurokfű, kakukkfű, bazsalikom, bors, 2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg margarin
10 dkg reszelt sajt

Megfözzük a  paradicsomlében a pudingot, és  még melegen habverővel belekeverjük a margarint.
A megkelt tésztát 4 felé osztjuk ugyanígy a tölteléket is és elkezdjük kinyújtani az 1 tésztát.
Kocka alakú tésztát nyújtunk és megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük. Elnyújtjuk a 2.tésztát, megtöltjük feltekerjük és a 2 db megtöltött kalácsot összefonjuk óvatosan.  A tetejét felvert tojással kenjük meg.
Ez a pudingos kalács féladagos receptje, a fele tésztából édeset, a másikból pizzásat szoktam készíteni. Mindkettőnek nagy sikere van

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése