Hozzávalók: 6 tojás, 2 ek darált kávé, 5 ek főzött kávé, 10 dkg darált mogyoró, vagy dió, 9 ek rétesliszt, fél cs. sütőpor.
Krém: 1. 1 cs tejszinízű pudingpor, 4 dl tej, kikeverve 7.5 dkg margarinnal
2. 1 cs csokis pudingpor 2 dl kávé és 2 dl tej keverékéből megfőzve, kikeverve 7.5 dkg margarinnal
Máz olvasztott 100 g csokoládé, pici olaj.
A tojássárgáját kikiverjük a cukorral, beletesszük a kávékat, a mogyorót, lisztet, és a sütőport.
A fehérje habot felverjük és óvatosan a tésztához keverjük. Előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a kétféle krémet, hagyományos módon pudingot főzünk, a csokisnál a tej felét kávéval helyettesítjük. Még melegen habverővel belekeverjük a margarint.
Ha tészta megsült, és kihűlt kettévágjuk és először a csokis kávékrémmel , majd a tejszines krémmel kenjük meg. Ráborítjuk a tészta másik felét és bevonjuk az olvasztott csokival. Néhány órára hűtőbe tesszük.
Nagyon tetszik ez a recept!
VálaszTörlés