2012. november 19., hétfő

Kapucsino szelet

Hozzávalók: 6 tojás, 2 ek darált kávé, 5 ek főzött kávé, 10 dkg darált mogyoró, vagy dió, 9 ek rétesliszt, fél cs. sütőpor.
Krém: 1. 1 cs tejszinízű pudingpor, 4 dl tej, kikeverve 7.5 dkg margarinnal
2. 1 cs csokis pudingpor 2 dl kávé és 2 dl tej keverékéből megfőzve, kikeverve 7.5 dkg margarinnal
Máz olvasztott 100 g csokoládé, pici olaj.
A tojássárgáját kikiverjük a cukorral, beletesszük a kávékat, a mogyorót,  lisztet, és a sütőport.
A fehérje habot felverjük és óvatosan a tésztához keverjük. Előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a kétféle krémet, hagyományos módon pudingot főzünk, a csokisnál a tej felét kávéval helyettesítjük. Még melegen habverővel belekeverjük a margarint.
Ha tészta megsült, és kihűlt kettévágjuk és először a csokis kávékrémmel , majd a tejszines krémmel kenjük meg. Ráborítjuk a tészta másik felét és bevonjuk az olvasztott csokival. Néhány órára hűtőbe tesszük.

1 megjegyzés:

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti