Ökörszívvel, csirkelábbal Wangnál lett kilencéves a Lucullus BT
Tradicionális-sokfogásos
kínai ebédre került sor Wang mester Gizella úti kínai éttermében, amely
fennállásának 3., míg a Lucullus BT gasztronómiai egyesület a 9.
születésnapját ünnepelte. Az ebéden Wang mester bemutatta étlapjának új ételeit
is: egy ötkincs-csülkös kondért, a “nagypapa átértelmezett kedvencét”
(csirkeláb & sertésfül zöldségekkel), a Ge-shan csirke
módjára készült sült rákot, és a thai-paprikás csirkecomb-darabkákat.
Az ünneplésről nem hiányozhattak a megszokott kedvencek sem: így az
ökörszív & pacal kombó, a pirított tészta, a zöldhagymás kacsa és a yo
cai zöldség.
A résztvevők részesei
lehettek egy kínai tésztahajtogató shownak is, ahol legalább ötféleképpen
nyújtották az – egyébként Kínából eredeztethető – tésztát;
a legérdeklődőbbek pedig betekinthettek Wang mester konyhájába is.
"Mi mindent megmutatunk A-tól Z-ig, nemcsak az ételt, hanem annak készítési
helyét, módját is" - mondta el a már két évtizede Magyarországon élő kínai
mesterszakács.
A Lucullus BT, amely 9. éve
népszerűsíti itthon az egyetemes gasztronómiát és az ételeken keresztül
ismerteti meg a nemzeti kultúrákat - részletesen bemutatta az ötezer
éves KÍNAI KONYHÁT kulturális szempontból, amely olyan, mint maga az UNIVERZUM
– sokoldalú és végtelen.
Az eseményen szó esett a
kínai konyha történetéről, étkeiről, legjellegzetesebb fűszereiről,
asztaltiszteleti szokásairól is.
"A kínaiak sokan esznek,
sokfélét, és mindezt körasztalnál, bambuszpálcikával, és csészés rizzsel. Mi
ez, ha nem világérdekesség, amit kutya kötelességünk bemutatni más kultúrák
képviselőinek?" - mondta el Turóczi Gábor, a Lucullus BT boldog elnöke.
Az ünnepi tortát Király
Anita, a Lucullus BT csokoládékészítője "követte el", amelyben a
szezámmag, a gyömbér és a karamella domináltak.
Aki szeretné végigenni a lent felsorolt menüt, az december 12-13-14-én megteheti ezt a Lucullus BT
szervezésében.
sertésoldalas jégcsapretek-leves
kínai tavaszi tekercs
gőzölt húsos táska szezámolajos-szójaszószos mártással
"nagypapa átértelmezett kedvenc" sertésfül & csirkeláb kombó
étvágygerjesztő zellersaláta
fekete fafüle gombasaláta
házi ötkincs-csülök kondér – illatos omlós gombával
zöldhagymás kacsa
jo cai (vagy pak csoi) zöldség
Wang pirított tészta
hirtelen sült rák Ge shan módra
thai paprikás csirkecomb darabkák
házi tofu-sertés variáció
szezámmagos gombóc
További info:
Lucullus BT
http://lucullus.blog.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése