Nagyon hasonlít a Mekiben kaphatóra, de mégsem ugyanaz, viszont nagyon finom!
8 db lesz belőle.
Tészta: 25 dkg liszt, 5 ek olvasztott vaj, 10-12 ek víz,
Töltelék: 35 dkg alma, 1 ek citromlé, 1 dl víz, reszelt citromhéj, 4 ek cukor, 1 ek vaníliás pudingpor, fahéj.
Sütéshez olaj.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1 órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket.
Az almát lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval.
A tésztából téglalapokat készítünk, és megtöltjük a töltelékkel. Forró olajban pirosra sütjük.
Porcukorral megszórhatjuk.
http://csiperke.blogspot.hu/search/label/Samosa%20%C5%91r%C3%BClet
Szia! Ez az én saját receptem. Örülök hogy nektek is ízlik, de úgy illik, hogy belinkeled a recept forrását, ahol találtad! Ha nem nálam találtad meg, akkor annak a blogját linkeld be, ahol rábukkantál. Előre is köszönöm! További jó főzőcskézést!
VálaszTörlésBocs tényleg nagyon hasonlít a tiédre, de én nem főzőm meg az almát, de természetesen szívesen kiteszem a linkedet.
VálaszTörlés