2012. december 12., szerda

Almás táska

Nagyon hasonlít a Mekiben kaphatóra, de mégsem ugyanaz, viszont nagyon finom!
8 db lesz belőle.
Tészta: 25 dkg liszt, 5 ek olvasztott vaj, 10-12 ek víz,
Töltelék: 35 dkg alma, 1 ek citromlé, 1 dl víz, reszelt citromhéj, 4 ek cukor, 1 ek vaníliás pudingpor, fahéj.
Sütéshez olaj.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1 órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket.
Az almát lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval.
A tésztából téglalapokat készítünk, és megtöltjük a töltelékkel. Forró olajban pirosra sütjük.
Porcukorral megszórhatjuk.
http://csiperke.blogspot.hu/search/label/Samosa%20%C5%91r%C3%BClet

2 megjegyzés:

  1. Szia! Ez az én saját receptem. Örülök hogy nektek is ízlik, de úgy illik, hogy belinkeled a recept forrását, ahol találtad! Ha nem nálam találtad meg, akkor annak a blogját linkeld be, ahol rábukkantál. Előre is köszönöm! További jó főzőcskézést!

    VálaszTörlés
  2. Bocs tényleg nagyon hasonlít a tiédre, de én nem főzőm meg az almát, de természetesen szívesen kiteszem a linkedet.

    VálaszTörlés

Lúdláb torta mogyoróval

Bounty kicsit másképp

Céklás torta

Túrós-narancszselés sütemény

Francia krémes

Aranygaluska vanília öntettel

Csoki bomba

Majorannás pulykamell tésztával

Kókuszgolyó

Medvehagyma paradicsom

Pudingos kekszes torta

Somlói torta

MÁKOS MOGYORÓS KIFLI

ALMÁS PITE

PUDINGOS SÜTI

VADAS MARHASZELET ZSEMLEGOMBÓCCAL

PIZZA

CSOKIS KRÉMSAJTOS

Túrótorta meggyel

Őszibarackdzsem

Őszibarack befőtt

Gyors banán kenyér

Inteligens krémes vagy remegős süti