Nagyon hasonlít a Mekiben kaphatóra, de mégsem ugyanaz, viszont nagyon finom!
8 db lesz belőle.
Tészta: 25 dkg liszt, 5 ek olvasztott vaj, 10-12 ek víz,
Töltelék: 35 dkg alma, 1 ek citromlé, 1 dl víz, reszelt citromhéj, 4 ek cukor, 1 ek vaníliás pudingpor, fahéj.
Sütéshez olaj.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1 órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket.
Az almát lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval.
A tésztából téglalapokat készítünk, és megtöltjük a töltelékkel. Forró olajban pirosra sütjük.
Porcukorral megszórhatjuk.
http://csiperke.blogspot.hu/search/label/Samosa%20%C5%91r%C3%BClet
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
Szia! Ez az én saját receptem. Örülök hogy nektek is ízlik, de úgy illik, hogy belinkeled a recept forrását, ahol találtad! Ha nem nálam találtad meg, akkor annak a blogját linkeld be, ahol rábukkantál. Előre is köszönöm! További jó főzőcskézést!
VálaszTörlésBocs tényleg nagyon hasonlít a tiédre, de én nem főzőm meg az almát, de természetesen szívesen kiteszem a linkedet.
VálaszTörlés