Nagyon szeretem a gesztenyét, minden formában, de a sült gesztenye a téli esték hangulatára emlékeztet. Nagyon finomakat ettünk és ittunk, kellemes hangulatban. Az egyik képen a háttérben, a férjem is látszik és belőlem is egy kicsi darab. Mindenkinek ajánlom a gesztenyés ételeket!
A gesztenyeszezont népszerűsítendő került sor a LucullusBT első nagy szelídgesztenye-kóstolójára Budapesten, a
patinás Uráni Filmszínház kávézójában. Az esemény együttműködő partnere a
prémium gesztenyés termékeket gyártó Prima Maroni Kft. volt.
“A gesztenye – a világ egyik legcsodálatosabb
gyümölcse ” – mondta el az eseményen Schweickhardt György,
a családi tulajdonban lévő Prima Maroni Kft. ügyvezetője, cukrászmester,
aki mintegy 35 éve foglalkozik gesztenyével. “Tápláló és egészséges,
bár héjas gyümölcs, összetétele mégis a
zöldségekéhez áll a legközelebb. Jelentős mértékben tartalmaz élelmi rostot,
B1, B2, B6, C, E vitaminokat, káliumot, magnéziumot, vasat, rezet és foszfort
is. Kalóriatartalma viszont alacsony. A szelídgesztenyéből készült ételek
bármely korosztály egészségmegőrző étrendjébe illeszthetőek, a gesztenye
korszerű tápanyag, amit több ezer éve ismer az emberiség. Fogyasztása jót tesz vérszegénység és erőtlenség esetén,
a sportolóknál pedig jól pótolja az energiát és ásványi anyagokat. A gesztenye a ma rendkívül népszerű Paleo-étrend fontos részét is
képezheti” – tette hozzá a vállalat vezetője.
“Örömmel tölt el minket, hogy a Prima Maroni Kft. bennünket
kért fel néhány vadonatúj, a piacra még be sem vezetett termékeinek
tesztelésére, azokból és hagyományos gesztenyéből sós-és édes
gesztenyedesszertek, csokoládék megalkotására” – mondta el az
egyetemes gasztronómiát 10. éve népszerűsítő Lucullus BT gasztronómiai
egyesület alapító/elnöke, Turóczi Gábor.
Az eseményen debütált a vállalat két vadonatúj
terméke: a gyorsfagyasztott gesztenyés finomság diópürével és a gyorsfagyasztott
gesztenyetorta.
A Maroni termékekből Király
Anita, a Lucullus BT csokoládékészítője készítette el a
desszerteket:
* sós gesztenyekenyér (gesztenyeliszt, szemes
gesztenye, olíva)
* párna-grissini (grissini tészta, gomba, zsálya,
szemes gesztenye, hagyma)
* macaron (gesztenyeliszt, gesztenyés-tejszín,
gesztenyés sárgabarack jam)
* sweet kosárka (linzer tészta, gesztenyeliszt,
meggy jam, édes gesztenyemassza)
* diós piskóta (diós gesztenyemassza, diós
gesztenyehab, dió)
* gesztenyés trüffel (53%-os ghánai Elit
csokoládé, szemes gesztenye)
Az édes termékekhez Petzold
Attila sommelier egy 2011-es Tokaji Kései szüretelésű
Hárslevelű bort társított, míg a sós desszertekhez a Takler pincészet 2012-es
Szekszárdi Kékfrankos Rozét ajánlotta.
További információ:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése