Oldalak

Adománybolt

2013. július 25., csütörtök

Piemontei mogyoróval, panyolai szilvával és szőlőmagkivonattal ünnepelt a 3 éves a chocoMe




Hároméves lett a kézzel készült, “személyre szabható”, sok millió-féleképpen
összeállítható táblás csokoládék gyártója, a chocoMe. A vállalat születésnapi
eseményén bemutatták a  chocoMe újdonságait: a 40%-os tejcsokoládét, a szőlőmagkivonatos Gere csokoládét Gere borokkal társítva, valamint
új feltétként a világ legjobbjaként titulált piemonte-i mogyorót, a liofilizált ananászt és a hazai készítésű liofilizált panyolai szilvát.

Az immár 14 országban elérhető chocoMe hitvallása szerint a csokoládé kakaó szárazanyag tartalmának akár 1%-os növelése is óriási változást idézhet elő
a minőségi csokoládékészítésben, ami fogyasztói élménynöveléshez vezethet.
 „A 40%-os tejcsokoládé meglehetősen ritka még Magyarországon a táblás tejcsokoládék piacán” – mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa a születésnapi eseményen. Emellett a chocoMe elérhetővé teszi a feltétei közt a messze földön híres piemonte-i mogyorót is, ami jelképesen vetekszik a "világ legfinomabb és legjobb minőségű mogyorója" címért. Az eseményen antioxidáns tartalmú Gere-chocoMe csokoládé-különlegességek kóstolására is sor került, borral társítva. Minden egyes tábla GERE csokoládéba egy felnőtt ember számára elegendő napi adag (5g) szőlőmag mikróőrlemény kerül temperálásra, ami rendelkezik  a szőlő legjelentősebb antioxidáns vegyületeivel.
Végül, de nem utolsósorban, a chocoMe bevezeti feltétei között a liofilizált ananászt és a hazai készítésű liofilizált panyolai szilvát. A chocoMe ezekkel a lépésekkel is meg kívánja különböztetni magát a versenytársaitól a nemrég bevezetett – és nagy sikert aratott - saját tervezésű chocoMe öntőformája után, és újabb piedesztálra emeli itthon a minőségi csokoládékészítést.

További információ:
Turóczi Gábor
+3620 240-8530
chocoMe Kft.
marketing@chocome.hu
www.chocome.hu

2013. július 15., hétfő

Meggyes csokitorta


Ezt a tortát Zsoltnak sütöttem megismerkedésünk 30. évfordulójára  
 Recept: 6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt, kevés szódabikarbóna, kakaópor
Krém 1 tábla keserű csoki, 1 tojás 1 ek cukor, kakaópor, 20 dkg vaj
1/2 kg magozott meggy
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, közben felverjük a fehérje habot. Belekeverjük a sárgájába a lisztet és szódabikarbónát, majd óvatosan a fehérjét. A szív alakú formába sütőpapírt vágunk méretre alulra és körbe palástként is. '170 fokon tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. Összemelegítjük az egész tojást, cukrot, csokit kakaóport, folytonos keverés mellett, vigyázzunk oda ne égessük. Ha egy kicsit hűlt belekeverjük habverővel a vajat amíg krémes nem lesz. Közben kimagozzuk a meggyet.
Ha torta megsült és már kihűlt óvatosan kettévágjuk és megkenjük a krémmel, kirakjuk meggyel. A tetejét is bekenjük a krémmel és meggyel díszíthetjük.







Valentin-napi desszertek