Oldalak

Adománybolt

2014. május 9., péntek

Tojásfehérjés gyümölcsös desszert

Nagyon könnyű egyszerű desszert, a Gasztroangyal műsorból.
Hozzávalók
A tésztához
5 tojás fehérje
15 dkg porcukor
1 késhegynyi keményítő
1 kiskanál ecet
A krémhez
2 dl tejszín
25 dkg sajtkrém, mascarpone (lecsepegtetett joghurt, kefir, tejföl vagy ami van otthon)
20 dkg vegyes, piros gyümölcsök nálam fagyasztott erdei gyümölcsök.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a cukorral elkevert keményítőt, végül az ecetet. Kivajazott tepsibe vékonyan elterítjük a masszát és 180 fokos sütőben 3 perc alatt készre sütjük.
A tejszínből kemény habot verünk, belekeverjük a sajtkrémet és a megmosott, alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöket. A megsült tojásfehérjére egyenletesen rákenjük a krémet,  és minimum 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Sajnos kép megint nincs, túl gyorsan fogynak nálunk az édességek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése