Oldalak

Adománybolt

2015. február 4., szerda

Diónugátos tejcsokoládé és trüffelkrémes étcsokoládé bonbon

Nugát készítése:
50 g diót megpirítunk, majd finomra daráljuk, egy kávédarálón.  50 g csokit felolvasztunk, majd a diós keverékkel addig gyúrjuk míg összeáll az egész. Nem tettem bele cukrot így is elég édes lett. Lehet mandulából, mogyoróból készíteni, az igaz a török mogyorós nugát.
Csoki bonbon:
100 g tejcsokit gőz fölött felolvasztunk és belekeverünk 2 tk kakaóvajat addig kevergetjük amíg szépen vissza hűl kéz melegre. Tönkrement a beszúró hőmérőn így csak az érzékimre számíthattam.Nagyon klassz roppanós csokik lettek.
A formát kikenjük csokival úgy hogy mindenhová kerüljön. Pár percre a mélyhütőbe  tesszük. Beletöltjük a nugátkrémet és lefedjük a maradék csokival. Nekem maradt még ki egy kis olvasztott csokoládé ebből macska nyelveket csináltam. A macskanyelv forma egy ajándékba kapott desszertből maradt.
Újra betesszük a mélyhűtőbe, itt egy kicsit több időre van szükség hogy megszilárduljon a csokink. Szépen kijött a szilikonos formából és nagyon finom lett.
Csináltam trüffel krémes étcsokoládé bonbont is, az elkészítés ugyanaz csak a krém más.
Trüffel krém:
100 g tejszín 50 g keserű csoki, 30 g vaj, itt se tettem bele plusz cukrot. Ha nem gyerekeknek készül egy picike rum megbolondítja.
A tejszínt felmelegítjük és beleolvasztjuk a csokit, még melegen bele keverjük  a vajat. Hűtőben jól lehűtjük amíg szép krémes állagú nem lesz. Érdemes előző nap elkészíteni vagy jó pár órával előbb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése