25-25 dkg finom és rétesliszt, fél cs friss élesztő, 2 kk só, 3-4 dl víz, 2 tk sikér
A hozzávalókat este kenyérsütőgépben megdagasztjuk.( ha kell hozzá még liszt akkor teszünk még bele, össze kell állnia gombóccá a tésztának) Éjszakára hideg sütőben megkelesztjük. Reggelre szépen megkel. 4 rudat formáztam belőle kicsit megcsavartam. Kettőbe zöld olívabogyókat dugdostam. 30 percig még kelesztettem, majd lekentem sós vízzel. 200 fokon, addig sütöttem amíg szép színe lett. Közben is megkentem egyszer. Kipróbáltam és nagyon tetszett a jégkockás párologtatás a sütőben. 5 percenként jégkockát dobtam a sütő aljába, sercegett, ropogott, zörgött, de jó lett a kenyerem.
Még melegen megettük, a legnagyobbik fiam azt mondta most igazán át tudtam volna verni, mert ez olyan, mint a bolti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése