25-25 dkg finom és rétesliszt, fél cs friss élesztő, 2 kk só, 3-4 dl víz, 2 tk sikér
A hozzávalókat este kenyérsütőgépben megdagasztjuk.( ha kell hozzá még liszt akkor teszünk még bele, össze kell állnia gombóccá a tésztának) Éjszakára hideg sütőben megkelesztjük. Reggelre szépen megkel. 4 rudat formáztam belőle kicsit megcsavartam. Kettőbe zöld olívabogyókat dugdostam. 30 percig még kelesztettem, majd lekentem sós vízzel. 200 fokon, addig sütöttem amíg szép színe lett. Közben is megkentem egyszer. Kipróbáltam és nagyon tetszett a jégkockás párologtatás a sütőben. 5 percenként jégkockát dobtam a sütő aljába, sercegett, ropogott, zörgött, de jó lett a kenyerem.
Még melegen megettük, a legnagyobbik fiam azt mondta most igazán át tudtam volna verni, mert ez olyan, mint a bolti.
Szeretném megosztani veletek legkedvesebb receptjeimet. Háziasszony vagyok, férjjel, 3 fiú gyerekkel. Mindannyian nagyon szeretjük a finom ételeket, az édességeket. Ha egy étel jól sikerül akkor nem tudok belőle eleget készíteni. Sok sikert kívánok az ételek elkészítéséhez remélem örömötöket lelitek benne.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése