Kihívást éreztem, hogy induljak a Hegyvidék Bevásárlóközpont Húsvéti gasztroblogger kampányában. Elmentem a Hegyvidék Bevásárlóközpontba körülnéztem, bevásároltam, és megelégedve indultam haza főzni, sütni. Alig vártam, hogy kipróbálhassam az ott vásárolt alapanyagokból az étel készítést.
A második étel természetesen a kacsamellből készül, salátával.
Kacsamell whiskeyvel pácolva
Hozzávalók 1 szép kacsamell, 1 dl bourbon whiskey, 1 ek méz, tört borókabogyó, parajdi só, rozmaring, rózsabors, szegfűbors
A kacsamellet megmosom, szárazra törlöm, bőrét beirdalom. Kőmozsárban összetöröm a kétféle borsot, borókabogyót, a sóval, hozzáöntöm a whisky-t, mézet és a keverékkel bedörzsölöm a mellek mindkét oldalát. Ezután konyhai műanyagtasakba feszesen becsomagoltuk a fűszerekkel együtt (még jobb, ha vákuum fóliázzuk), majd 24 órára hűtőszekrénybe helyeztük.
Sütés előtt 1/2 órával kiveszem, hogy szoba hőmérsékletű legyen.
Egy nagy serpenyőt felforrósítok, bőrével lefelé beleteszem a
kacsamellet és magas lángon pirosra sütöm, 8-10 perc alatt. Ha nagyon sok zsír sült ki belőle, leveszek annyit, hogy 2-3 evőkanálnyi maradjon a serpenyőben. Megfordítom a húst, alacsonyra veszem a lángot, rálocsolok egy kevés mézet minden szeletre és 5-10 perc alatt - attól függően, hogy mennyire vastag a hús - készre sütöm.
Kiveszem a serpenyőből és a húst pihentetem legalább 15 percig szeletelés előtt.
Saláta ágyon tálaljuk.
Narancs alma saláta
Hozzávalók:1 jégsaláta vagy friss zöldsaláta, 1 alma, 1 narancs, olíva olaj, balzsamecet 1 ek méz
A salátát apró darabokra tépkedjük, az almát és a narancsot kis kockákra vágjuk. Az olíva olajat a balzsamecettel krémesre keverjük, mézzel ízesítjük. az öntetet salátára csorgatjuk finoman összekeverjük. Érdemes fél órával hamarabb elkészíteni hogy az ízek összeérjenek.
A kacsamellet a MészárSteaknél szereztem be. A zöldségeket, gyümölcsöket a jól felszerelt provence-i Primagora zöldségesnél és a kiegészítőket, különlegességeket pedig a Delizia Gourmetnál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése