Piskóta torta lap:
8 tojás 8 kanál cukor, 8 kanál liszt, pici szódabikarbóna
Mangó krém és zselé:
1 db érett mangó( kettővel lehet még finomabb lett volna, na majd legközelebb)
fél doboz mascarpone
2 dl tejszín
4 ek cukor
1 cs zselatin +1 ek cukor
Fehércsoki krém:
100 g fehér csoki
1 tojás
100 g margarin
Étcsoki krém:
10 g reszelt keserű csoki
50 g holland kakaópor
50 g cukor
100 g margarin
A szokásos módon piskótát sütünk egy kapcsos tortaformában. Azért hogy szép maradjon a tortánk amikor a formából kivesszük, tegyünk bele méretre vágott sütőpapírt. (kaptam tortaformába való sütőpapírt pont jó méret, könnyebb vele dolgozni.) Vágjunk egy kerek lapot és kőrbe a palástot ás így öntsük bele a tésztát és kb.150 fokon süssük tű próbáig. Még így is egy kicsit összeseik de mégis klassz magas torta alapunk lesz. Ketté vágjuk.
Mangó krém:
A mangót meghámozzuk és kb a 3/4 részét pürésítjük, a többit apró kockákra vágjuk.
A mascarponét a cukorral habosra keverjük és a mangópüré 3/4 részét beletesszük. Hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, és a mangó darabokat.
Mangó zselé:
A maradék mangópürét kis cukorral zselatinnal elkészítjük.
A torta mindkét felét mangózselével megkenjük. Az egyik lapra rákenjük a mangókrémet keveset hagyva az oldalára is. Összeborítjuk a tortát és az oldalát is megkenjük a mangókrémmel és megszórjuk reszelt csokoládéval.
Elkészítjük a csokikrémeket.
Fehér csokis:
2 tojás, 10 dkg fehér csoki,10 dkg ráma
A krémhez valókat a fehér csokival összefőztem és amint kicsit kihűlt akkor kevertem bele a vajat és habverővel krémesítettem, majd betettem a hűtőbe egy kis időre. Amikor kenhető állagú lett, akkor raktam csak a tortára.
Étcsokis:
2 tojás, 10 dkg cukor, 2 cs vaníliás cukor vagy rúd, kakaópor vagy reszelt csoki, 10 dkg ráma
A krémhez valókat forrásig melegítjük, és még melegen habverővel belekeverjük a margarint. Betettem a hűtőbe egy kis időre. Amikor kenhető állagú lett, akkor raktam csak a tortára.
A mascarponét a cukorral habosra keverjük és a mangópüré 3/4 részét beletesszük. Hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, és a mangó darabokat.
Mangó zselé:
A maradék mangópürét kis cukorral zselatinnal elkészítjük.
A torta mindkét felét mangózselével megkenjük. Az egyik lapra rákenjük a mangókrémet keveset hagyva az oldalára is. Összeborítjuk a tortát és az oldalát is megkenjük a mangókrémmel és megszórjuk reszelt csokoládéval.
Elkészítjük a csokikrémeket.
Fehér csokis:
2 tojás, 10 dkg fehér csoki,10 dkg ráma
A krémhez valókat a fehér csokival összefőztem és amint kicsit kihűlt akkor kevertem bele a vajat és habverővel krémesítettem, majd betettem a hűtőbe egy kis időre. Amikor kenhető állagú lett, akkor raktam csak a tortára.
Étcsokis:
2 tojás, 10 dkg cukor, 2 cs vaníliás cukor vagy rúd, kakaópor vagy reszelt csoki, 10 dkg ráma
A krémhez valókat forrásig melegítjük, és még melegen habverővel belekeverjük a margarint. Betettem a hűtőbe egy kis időre. Amikor kenhető állagú lett, akkor raktam csak a tortára.