Oldalak

Adománybolt

2018. február 4., vasárnap

Mákos-almás sajttorta

Alap:
2 csomag oreo keksz darálva
1-2 ek vaj
Almás réteg
2 alma
1-2 ek cukor
fahéj
Mákos réteg
100 g mák
3 ek cukor
1 dl tejszín
A krémsajtos töltelékhez:
250 g túró
250 g sűrű joghurt
5 ek cukor
3 evőkanál zabliszt
5 tojás
200 ml tejszín
1 teáskanál vanília kivonat
1 citrom reszelt héja

Minden hozzávalónk szobahőmérsékletű legyen. A kekszet aprítóban finomra őrlöm, majd elkeverem a vajjal. Kézzel, egyenletesen eloszlatom a tortaforma
alján. A tortaformát a hűtőbe teszem.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy nagy tepsiben vizet teszek a sütő aljába.
A túrót és a joghurtot egy nagy tálba kanalazom, és kézi mixerrel alacsony fokozaton addig keverem, míg lágy massza lesz belőle. Ezután hozzáadom a cukrot és a lisztet, pár percig folyamatosan keverem, végig alacsony fokozaton. A tojásokat egyesével adom a masszához, és csak addig keverem, amíg teljesen el nem vegyülnek. Belereszelem a citromhéjat, és beleöntöm a tejszínt. További 1-2 percig keverem.
Elkészítem a mákos és almás réteget.

Mákos réteg:
a mákot a cukorral és a tejszínnel összekeverem.

Almás réteg:
Az  almát nagy lukú reszelőn lereszelem, megcukrozom és megszóróm fahéjjal.

Az oreo keksz alapra simítom a mákos krémet és rárakom a fahéjas almát.
Erre öntöm  sajttorta masszát és a sütőbe teszem. 15 perc után a hőmérsékletet 120 fokra csökkentem, és így még kb. 1 órán keresztül sütöm. Ha meg akarjuk tudni, hogy elkészült-e a sajttortánk, nem szurkálni kell, hanem rázni. Akkor jó, ha a szélén már megszilárdult, de a közepén még enyhén remeg. Mikor elérte ezt az állapotot, kiveszem a sütőből, és hagyom kihűlni. A peremén egy késsel óvatosan fellazítom, majd leveszem a kapcsos formát róla


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése