Oldalak

Adománybolt

2018. február 4., vasárnap

Málna-csoki torta




Torta:
150 g földimogyoró
6 tojás
6 ek cukor
pici szódabikarbóna
Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük majd beletesszük a darált földimogyorót, pici s szódabikarbónát. A felvert tojásfehérje habot beleforgatjuk.
A tortaformába simítjuk kicsit megrázogatjuk hogy mindenhová jusson a tészta. Előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt kettévágjuk és megkenjük a krémmel.
Krém
300 g málna
fél doboz mascarpone( most lightot használtam)
2 dl tejszín
4 ek cukor
A málnát felolvasztjuk és pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk, a felét a krémbe keverjük, a másik felét eltesszük a zseléhez.
A mascarponét a cukorral habosra keverjük és a málnát beletesszük. Hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.

Málna zselé
a maradék málnavelő, 2 ek cukor,  1 cs torta zselé
Folyton kevergetve megmelegítjük. A torta lap másik felére, nem a krémes oldalára kenjük.

Csoki réteg
150 g étcsoki
2 dl tekjszín
Az étcsokoládét a tejszínben felolvasztjuk. A torta tetejére simítjuk.

A tortát visszatesszük a kapcsos formába és úgy töltjük meg a töltelékkel. Díszítés előtt jól lehűtjük.



2 megjegyzés:

  1. Kedves Guiditta!
    Több méretű kapcsos tortaforma létezik, itt a receptben milyen méretűt használt? Válaszát előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Guiditta!
    Több méretű kapcsos tortaforma létezik, itt a receptben milyen méretűt használt? Válaszát előre is köszönöm!

    VálaszTörlés