Oldalak

Adománybolt

2018. április 30., hétfő

Epres mandula torta Kitkat kerítéssel és Smarties-sel



Torta:
150 g darált mandula
6 tojás
6 ek cukor
pici szódabikarbóna
Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük majd beletesszük a darált földimogyorót, pici s szódabikarbónát. A felvert tojásfehérje habot beleforgatjuk.
A tortaformába simítjuk kicsit megrázogatjuk hogy mindenhová jusson a tészta. Előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt kettévágjuk és megkenjük a krémmel.
Krém
300 g eper
fél doboz mascarpone( most lightot használtam)
2 dl tejszín
4 ek cukor
Az epret pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk, a felét a krémbe keverjük, a másik felét apró darabokra vágjuk és így tesszük  a krémbe..
A mascarponét a cukorral habosra keverjük és a epret beletesszük. Hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
Csoki mousse
Hozzávalók: 4 tojás, 18 dkg étcsokoládé, 12 dkg vaj, 4dkg porcukor, 3 evőkanál feketekávé, 2 evőkanál rum vagy konyak nekem rum volt itthon.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a konyakot, majd a habüstöt gőz fölé helyezve, további 3-4 percig keverjük. Amikor fölmelegedett, az üstöt jeges vízzel félig teli edény fölé tesszük és újból 3-4 percig keverjük, amíg kihűl és majonéz állagú lesz. Másik edénybe tesszük a széttördelt étcsokoládét a kávéval együtt, és gőz fölött felolvasztjuk. Apránként hozzákeverjük a hideg vajat. Amikor krémes állagú, belekeverjük a tojáskrémbe. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. 1-2 órára lehűtjük.

 A tésztát kettévágjuk és megkenjük az epres krémmel. 
a kapcsos tortaformát visszahelyezzük és körbe rakjuk a Kitkat-tel. 
a tetejére csoki mousse-t öntünk. Smartiessel díszítjük.

1 megjegyzés: